Hallgatunk a szívére!
Hallgatunk a szívére!

Egészséges termékek

Dr. Szigeti József
belgyógyász, kardiológus főorvos

Rendelje meg most!

Coenzim Q10

A koenzim Q10 (CoQ10) egy olyan, a természetben előforduló vitaminszerű anyag, amely az emberi szervezet szinte minden sejtjében előfordul. A koenzim Q10 hiánya szerepet játszhat számos klinikai betegségben, például a szívelégtelenségben és a magasvérnyomás-betegségben. A koenzim Q10 biztonságos terápia-kiegészítő a hipertónia és a szívelégtelenség kezelésében, valamint szív- érrendszeri betegségek megelőzésében.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

A koenzim Q10 (CoQ10) zsír­ol­dé­kony, vitaminszerű anyag, amely a sejtmaggal rendelkező sejtek nagy ré­szé­ben megtalálható. Erre utal az „ubi” előtag (ubiquitus: mindenhol jelenle­vő), a „Q”, vagy a „kinon” pedig a ké­miai szerkezetére utal. Az em­beri életmű­kö­dés­hez szükséges ener­giatermelés nagyobbik részéért felelős oxigénigényes sejtlégzésben van központi szerepe. Eleinte táplálék-kiegészítőként adták, de eközben felfigyeltek arra, hogy hiánya szerepet játszhat a szív- és érrendszeri betegségek fellépésében.

A megfigyelések felvetették azt, hogy a CoQ10 hatására hipertóniában csökken a vérnyomás, szívelégtelenségben az életminőség, sőt a szívfunkció is javul, illetve elérhető egyes szív-ér rend­szeri betegségek megelőzése.

Vitaminszerű anyagnak azért kell tekinteni, mert szintézise az életkor előreha­lad­tával 20-30 éves kortól kezdve fokozatosan csökken, de vérszintje pótlással normalizálható.

A legtöbb CoQ10 a marha- és sertésszívben, májban, izomban, a halak kö­zül a szardíniában és az ún. vörös húsú halakban, továbbá a szója-, olíva- és szőlőmagolajban, általában az olajos magvakban, valamint a petrezselyemben, brokkoliban, szőlőben és avokadóban található. Az ételek elkészítése közben az alapanyagok CoQ10 tartalma általában csökken. Mivel zsíroldékony vegyület, zsíros közegben tud felszívódni, ezért fontos, hogy némi zsiradékot tartalmazó ételle/itallal vegyük be, így jobban tud hasznosulni.

Rendelje meg most!

HLBS – HC80

Ásványi anyagokat, mikro- és nyomelemeket, C-vitamint, huminsavat, kínai hernyógombát és máriatövist tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszulában.

OGYÉI szám: 27275/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

A HC80 különlegessége, hogy az összetevők együttes alkalmazása során azok egymás hatását erősítik, így kiemelt hatékonysággal bír. A humin- és a fulvosavak segítenek a szervezet számára felvenni a mikro- és nyomelemeket. Egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy közreműködhetnek a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában. Egyes kutatások szerint a cordyceps képes elősegíteni, hogy az oxigén és a felvett tápanyagok gyorsabban eljussanak a test minden részébe, ezáltal jobban hasznosuljanak. A máriatövis pedig a világ egyik legerősebb méregtelenítője, ami támogatja a máj létfontosságú funkcióit. A HC80 mindennapos alkalmazásával energikusabbnak és fittebbnek érezhetjük magunkat.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: Felnőttek és gyermekek 10 éves kortól: naponta 2×2 kapszula 15 perccel az étkezés előtt – reggel és este. Gyermekek 10 éves korig: 1 kapszula naponta 15 perccel az étkezés előtt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen. Gyermekek elől elzárva tartandó!

Összetevők: Fulvosav, Huminsav, Magnézium-L-aszkorbát, Cordyceps sinensis kivonat, Máriatövis mag kivonat, Kálcium-Klorid, Kovasav-gél (Si), Vas(II)-Szulfát, Cink-L-aszkorbát, Nátrium-hidrogén-foszfát, Mangán-L-aszkorbát, Nátrium-tetraborát (B), Réz(II)-Szulfát, Króm(III)-klorid, Kálium-jodid (I), Ammónium-molibdát (Mn), Nátrium-szelenit (Se), tisztított víz, növényi cellulóz (vega kapszula)

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

HUMINSAV, FULVOSAV

Több, mint 80 ásványi anyagot, mikroelemet, nyomelemet tartalmazó ásványianyag-komplex. Segíthet a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában és az egyéb tápanyagok felvételében és hasznosulásában az emésztés során. A huminanyagok fogyasztása nagy segítségünkre van szervezetünk optimális működése szempontjából.

CORDYCEPS

Cordyceps sinensis vagy más néven kínai hernyó- gomba. A tradicionális kínai orvoslásban már régóta használt természetes adaptogén. A hagyományos orvoslás mellett egyre gyakrabban találkozhatunk vele például sportolóknak szánt kiegészítőkben is, mivel olyan hatást tulajdonítanak neki, melyek szerint képes megnövelni a sejtek oxigénellátottságát és vitalitását, ezáltal a szervezetünk energiaszintjét. Egyre több publikációban olvashatunk az adaptogén növények jótékony hatásairól. Adaptogénnek akkor nevezünk egy növényt vagy annak hatóanyagát, ha az képes növelni a szervezet fizikai, kémiai és szellemi terhelés által kiváltott stresszel szembeni alkalmazkodó képességét, illetve hosszú távon harmonizálja egyes belső elválasztású mirigyek (hormonok), valamint immunrendszerünk működését. 

MÁRIATÖVIS

Az egyik legismertebb és legerősebb természetes méregtelenítőnek tartják, támogatja a máj létfontosságú funkcióit. Az egész szervezetben képes kifejteni jótékony, egészségmegőrző hatását. Legfontosabb hatóanyaga a szilimarin, amely három flavonoid keveréke. Egyéb keserűanyagokat, illóolajat és E-vitamint is tartalmaz. A máj egyik fő funkciója, hogy megvédje szervezetünket a vérkeringésbe jutó káros anyagok hatásaitól. A szilimarin egyrészt serkenti a mérgek lebontását a májban, másrészt aktivizálja a májsejtek (hepatocyták) öngyógyító mechanizmusait, és ezáltal az új májsejtek képződését. A hepatocyták sejtmembránját átjárhatatlanná teszi a mérgekkel (pl. alkohollal, nikotinnal és egyéb, a szervezetbe jutó adalékanyagokkal) szemben. Képes serkenteni az epetermelést, így segíti a zsírok lebontását is. 

C-VITAMIN

C-vitamin vagy tudományos nevén L-aszkorbinsav erős antioxidáns, sejtregeneráló hatásairól ismert. Szervezetünk nem képes önállóan előállítani, így táplálkozásunk során szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén termelésben és az immunrendszer normál működésében. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok elszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energiatermelő folyamataiban is. 

JÓD 

A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges mikroelem. Nélküle anyagcsere-funkcióink és szinte minden testi és szellemi funkciónk  elégtelenül működne. A jódhiány főleg azoknál az embereknél keletkezhet, akiknek a táplálkozása nem tartalmaz jódot, így ezeknek az embereknek szükséges pl. a jódozott só fogyasztása. A belső elválasztású mirigyrendszer szabályozásában alapvető fontosságú elem.

SZELÉN 

Szervezetünkben a pajzsmirigyünk tartalmazza a legtöbb szelént. A szelénnek fontos szerepe van a pajzsmirigy normál működésében. Védi a sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – AAG1

Astragalust, ginzenget és foszfatidil-szerint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény vegán kapszulában.

OGYÉI szám: 27270/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

Az astragalus elsősorban anti-aging hatásáról ismert, emellett hatékony antioxidáns, gyulladáscsökkentő és erősíti az immunrendszert is. A foszfatidil-szerin kulcsfontosságú építőköve az agy több milliárd sejtjének. Növelheti a memóriában részt vevő agyi vegyi anyagok szintjét és segíti a sejtszintű információátadást. Ezenkívül kedélyjavító és anti-aging hatású.

A panax ginseng kivonat szintén erős gyulladáscsökkentő antioxidáns, a benne található ginsenozidok szabályozzák a gyulladást, és fenntartják a sejtek egészségét. Az említett összetevők lassíthatják az öregedési folyamatokat, hatékonyabbá tehetik az agy kognitív funkcióit, támogatják a mentális egészséget és hangulatjavító hatásuk lehet. Támogatják az immunrendszert, növelik az energiaszintet és csökkenthetik a fáradtságot.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag:  2 x 1 kapszula – 1 db reggel és egy db délután.
Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó!
Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet.

Összetevők: Csüdfűgyökér-kivonat (Astragalus membranaceus), Foszfatidil-szerin (GMO-mentes szójalecitinből), kapszulahéj (Hidroxipropilmetilcellulóz), Panax ginsenggyökér-kivonat, maltodextrin GMO-mentes kukoricakeményítőből.

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

Astragalus (Csüdfű) kivonat

A gyökér ennek a növénynek a leggyakrabban használt része a gyógynövényészetben. Az Astragalust legalább 2000 éve használják a hagyományos kínai gyógyászatban.

Astragalus fő hatóanyagai flavonoidok, szaponinok, illetve alkaloidok, amelyek telomeráz aktiváló hatással rendelkeznek. A telomeráz enzim képes újból meghosszabbítani a telomereket (a DNS minden szálának végén egy telomer nevű védősapka) és ezáltal megfiatalítani a sejtjeinket és meghosszabbítani az élettartalmukat. Az Astragalus hatóanyagait összesen 9 hatás szempontból vizsgáltak meg alaposan, beleértve az immunfunkció szabályozását, valamint az öregedésgátló, daganatellenes, vércukorszint-csökkentő, vérzsír-csökkentő, fibrózisellenes, antibakteriális, sugárvédelmi és vírusellenes hatásokat.

Foszfatidil-szerin

A foszfatidil-szerin egy foszfolipid, ami számos létfontosságú funkciót lát el a szervezet szöveteiben és szerveiben, de a legfontosabb, hogy kulcsfontosságú építőköve az agy több milliárd sejtjének. Több kísérlet eredménye is igazolja, hogy ezen anyag szintje szervezetünkben az életkorral jelentősen csökken, ezért érdemes figyelni napi szintű bevitelére, hogy még hosszú évekig megvédhessük szervezetünket a sejtszintű károsodásoktól. Kutatások azt mutatják, hogy a foszfatidil-szerin segíthet lassítani és akár visszafordítani a korral járó kognitív hanyatlást, részt vehet a sérült vagy szükségtelen sejtek eltávolítási folyamatában, erősítheti a memóriát, növelheti a koncentrációt és a gondolkodás sebességét és pontosságát, segíthet stabilizálni a hangulatot, csökkentheti a stresszt és a szorongást, illetve szabályozza a kortizol szintjét, amit a stressz hatására termelnek a mellékvesék és ezáltal támogathatja a megfelelő testsúly megtartását.

Panax ginseng kivonat

A ginzeng-et évszázadok óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. A kulcsa a Panax ginseng gyökere hatékonyságának a fő hatóanyagai – ginsenozidok. Vizsgálatok kimutatták, hogy a ginseng kivonatok és a ginsenozid vegyületek gátolhatják a gyulladást és növelhetik a sejtek antioxidáns kapacitását, ezáltal erősíthetik az immunrendszert. Azt is kimutatták, hogy a ginseng jótékony hatással lehet a mentális funkciókra, segíthet leküzdeni a fáradtságot és segíthet fokozni a fizikai aktivitást azáltal, hogy csökkenti az oxidatív károsodást és növeli a sejtek energiatermelését.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – Berry SLM

Útifűmaghéjat, kovaföldet, liofilizált természetes málnaport, csicsókát, alma pektint, C-vitamint és gyömbért tartalmazó étrend-kiegészítő italpor édesítőszerrel.

Notifikációs szám:  27594/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

A Berry SLM segíti a fogyókúrát és vitaminnal tölt fel. Természetes málnatartalmának köszönhetően finom az íze, emellett magas a vitamintartalma. Magas rosttartalma hozzájárul az egészséges emésztéshez. Egyik összetevője az útifűmaghéj, ami a vízből képes akár tömegének hússzorosát is felszívni, ennek következtében zselés állagban halad végig az emésztőrendszeren. A bélbolyhokban lerakódott bomlástermékeket képes lágyan felszívni és kiüríteni a szervezetből.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: 1 adag (10,8g/2 púpozott adagolókanál) porkeveréket oldja fel 200 ml vízben és fogyassza el 2 percen belül üres gyomorra. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! 

Tárolás:  Napfénytől védett, hűvös helyen, felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.

Figyelmeztetés: Gyermekektől távol tartandó! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Fogyasztása 6 éven aluliaknak, illetve bélelzáródás esetén nem javasolt. Használata mellett javasolt a bőséges folyadékbevétel.

Összetevők: útifűmaghéj, kovaföld, liofilizált málna gyümölcspor, alma pektin, csicsókagyökérpor, L-aszkorbinsav, maltodextrin GMO-mentes kukoricakeményitőből, édesítőszerek (eritrit, szteviol glikozidok), gyömbér gyökérpor (zingiber officinale).

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

ÚTIFŰMAGHÉJ

Az útifűmaghéjnak közismerten magas a rosttartalma, ennek köszönhetően rendkívül hatékony a vízmegkötő képessége. Fogyasztásával hamar elérhető a jóllakottság érzete, ezért alkalmazzák előszeretettel a fogyókúrázók. A vízben nem oldódó rostoknak köszönhetően fogyasztásával elhanyagolható mennyiségű kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Az útifűmaghéj a vízből képes akár tömegé- nek hússzorosát is felszívni, így zselés állagot nyerve halad végig az emésztőrendszeren. A vékonybelünkben található bélbolyhokon és kanyarulatokban lerakódó bomlástermékek és emésztetlen ételmaradékok „kisöprésével” az útifűmaghéj fogyasztása rengeteg kellemetlenségtől óv meg minket. 

CSICSÓKAŐRLEMÉNY – INULIN

A csicsóka magas rosttartalma csökkenti az egyszerű szénhidrátok felszívódását, ezáltal segítséget nyújthat a fogyásban. Magas az ásványianyag-, vitamin-, és létfontosságú aminosav-tartalma: L-lizin, L-arginin, L-hisztidin, L-cisztein, L-triptofán, L-aszparagin. Magas inulintartalom jellemzi, és keményítőt csak csekély mennyiségben tartalmaz. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, mely egy vízben oldódó nagyméretű növényi rostanyag. Mivel az emésztőrendszeren áthaladva szinte érintetlen marad, így a vastagbélben kiváló tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, ezért prebiotikumnak tekinthető.

LIOFILIZÁLT MÁLNA POR

A rózsafélék családjába tartozó málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcs. Azonban nemcsak az íze finom, hanem szervezetünkre is pozitív hatása van. Magas az ásványianyag- és vitamintartalma (kalcium, kálium, magnézium és vas), antioxidáns, rostjai és pektintartalma segítik az emésztést. A liofilezés (fagyasztva szárítás) egyike a legkíméletesebb szárítási módoknak, mivel más, magasabb hőmérsékleten végzett vízelvonó módszerekhez képest az alacsony hőmérsékleten végzett „szublimáció” elvén alapuló vízelvonás a lehető legkevésbé károsítja a gyümölcsök sejtfalait, és így a legtöbb vitamin, ásványi- és nyomelem a szárított gyümölcsben marad, és hűtés nélkül sokáig tárolható biztonságosan.

KOVAFÖLD

A kovaföld évezredek alatt megkövesedett kovamoszatok vázanyagainak bomlásából jött létre, mikroszkopikus méretű algákat, és nagy mennyiségben szilíciumot tartalmaz. A szilícium többek között csontvázunk szerkezetének építőeleme is. A kovaföld olyan, mint egy lyukakkal teli henger. Ezen hengerek milliói az emésztőrendszeren keresztülhaladva képesek megkötni az olyan, akár kártékony anyagokat, melyeket az emésztőrendszer magától sokszor képtelen eltávolítani, így azok könnyebben kiürülnek a szervezetből.

ALMA PEKTIN

A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között. Az almapektin egy vízoldékony rost, melynek vízzel keverve zseléképző hatása van. Mivel az almapektin egy nem emészthető, vízben oldódó rost, leginkább az emésztést képes befolyásolni. Hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét, aki zsíros ételeket fogyaszt, annak érdemes rendszeresen almát és rostos almalevet fogyasztania.

GYÖMBÉR

A feltehetően Kínából származó gyömbért elsősorban Indiában és Kínában termesztik. A kurkuma és a majoránna rokona. A gyömbért már évezredek óta ismerjük mint gyógy- és fűszernövényt. Gyökere csípős anyagokat és illóolajokat tartalmaz, serkenti a nyálelválasztást, az epe-, bél- és gyomorműködést. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásáról egyre több publikáció jelenik meg a szakirodalomban. Az ájurvédikus gyógyítók szerint a lelket a testtel együtt erősíti, és a kognitív funkciókra is pozitívan hat. A gyömbér csípős anyagai nemcsak az emésztést segítő enzimek gyorsabb kiválasztását serkentik, de a diszkomfort érzetet (hányinger, szédülés) is csökkenti járművel való utazás során.

C-VITAMIN

C-vitamin vagy tudományos nevén L-aszkorbinsav erős antioxidáns, sejtregeneráló hatásairól ismert. Szervezetünk nem képes önállóan előállítani, így táplálkozásunk során szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén termelésben és az immunrendszer normál működésében. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energiatermelő folyamataiban is.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – CBR7

C-vitamint, citrus bioflavonoidokat, rutint, polifenolokat, gingerolt és piperint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény vegán kapszulában.

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

OGYÉI szám: 28505/2022

A termék napi adagja C-vitaminból az ajánlott beviteli mennyiség közel 13-szorosát tartalmazza. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és védi sejtjeinket az oxidatív stresszel szemben. Csökkenti a fáradtságot és hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a kollagén képződéshez, az egészséges csontozat kialakulásához és segíti a sejtszintű energiatermelő folyamatokat.
A termék egyéb összetevői: bioflavonoidok, gingerol, polifenolok és piperin pedig jelentős antioxidáns hatással bírnak. A termékben megtalálható rutin segíti a C-vitamin hatékonyabb működését, melyre már Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas orvos is felhívta a figyelmet.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: Felnőttek és gyermekek 10 éves kortól: reggel vagy délben étkezés után naponta 2 kapszula. Gyermekek 10 éves korig: reggel vagy délben étkezés után naponta 1 kapszula.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet.

Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! Gyermekektől elzárva tartandó!

Összetevők: Nátrium-L-aszkorbát, kapszulahéj (Hidroxipropil-metilcellulóz), Citrus aurantium gyümölcs-kivonat, Vitis vinifera mag kivonat, Rutin, Zingiber officinale gyökér-kivonat, Piper nigrum gyümölcs-kivonat (Bioperine®).

Összetevőkről bővebben

NÁTRIUM L-ASZKORBÁT

A nátrium-aszkorbát az L-aszkorbinsav (C-vitamin) nátriumsója. Ismert és hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti az immunrendszer megerősítését. Erősen és egészségesen tartja az izmokat, a csontokhoz rögzítő ínszalagokat és inakat, az ízületeket, segít a fogíny, vérerek, csontok és fogak megújulásában. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatok fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Kutatások szerint a nátrium-aszkorbát formából naponta magasabb mennyiség is bevihető a tiszta aszkorbinsavhoz képest.

RUTIN

A rutin többféle gyümölcsben, zöldségben megtalálható bioflavonoid, mely a természetben gyakran a C-vitamin kísérőanyagaként fordul elő, segítve annak biohasznosulását és felszívódását. A bioflavonoid, ill. flavonoid kifejezés hasonló felépítésű antioxidánsok ezreit takarja. A flavonoidokat 1936-ban a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert professzor fedezte fel, amikor rájött, hogy segítségükkel megelőzhető a hajszálerek áteresztése vagy törékennyé válása, így a véraláfutások és ödémák kialakulásának esélye is csökkenthető. A rutin védőfaktorként szükséges a szervezet számára a C-vitamin mellékanyagaként.

BIOPERINE

A BioPerine egy szabadalmaztatott biohasznosulás-fokozó tápanyag, a fekete bors kivonata, amely 98%-ban piperint tartalmaz. Kiemelkedő szereppel bír elsősorban a szervezetbe juttatott ételek és tápanyagok hasznosításában. A piperin egyes elméletek szerint fokozza a sejtszintű anyagcserét, így befolyásolva az anyagcsere-folyamatok általi hőtermelést. A BioPerine összetevői javítják a tápanyagok és étrend-kiegészítők hasznosulását is.

KESERŰNARANCS-KIVONAT

A keserűnarancs-kivonat egészségre gyakorolt pozitív hatását már az ókori Kínában is felismerték és alkalmazták. Segíti a C-vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól, ezenkívül erősíti a hajszálereket. A kivonat tartalmaz szinefrint, ez a hatóanyag többek között termogén hatásáról ismert, így a felesleges zsírpárnák eltüntetésében is segítség lehet. Gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat és segít csökkenteni az étvágyat. Az állóképességet is javítja, ingerli a testet, hogy több energiát biztosítson az edzésekhez vagy sportoláshoz. Nagy előnye, hogy úgy fejti ki pozitív hatásait, hogy nem gyakorol kedvezőtlen mellékhatásokat a szív- és érrendszerre.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – CGS12

Zöld kávé kivonatot, kurkuma kivonatot, szőlőmag mikroőrleményt, huminsav port, C- és B3-vitamint, cinket, szelént, krómot és kapormagolajat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszulában

OGYÉI szám: 27274/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

A CGS12+ termék továbbfejlesztett formulájával követi le gyorsan változó világunk legújabb igényeit. A termék egyes összetevői részt vesznek a szénhidrátok és egyéb makrotápanyagok anyagcseréjében (cink, króm), és hozzájárulnak a normál energiatermelő folyamatok fenntartásához (C- és B3-vitamin) és a pajzsmirigy normál működéséhez (szelén). Intenzív testmozgás alatt vagy azt követően hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez (C-vitamin), illetve a zsírsavak normál anyagcseréjéhez (cink), miközben elősegítik a fáradtság csökkentését (C- és B3-vitamin). Antioxidáns összetevői segítik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét (C-vitamin, cink, szelén) és a normál pszichológiai funkciók fenntartását (C- és B3-vitamin).

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: 2×1 kapszula étkezés közben. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl.

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó.

Figyelmeztetés: Élénkítő hatású anyagot (2,1 mg koffein/adag) tartalmaz, fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós anyáknak, koffeinre érzékeny személyeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlott. Epekő betegség, vagy epekőképződésre való hajlam esetén kérjük, konzultáljon kezelőorvosával.

Összetevők: Zöld kávé kivonat (20% Klorogén sav), Szőlőmag mikro-őrlemény (3% Polifenol), Kurkuma kivonat (95% Kurkuminoidok), Huminsav, L-Aszkorbinsav (C-vitamin), Niacin (B3-Vitamin), Nátrium-szelenit, Cink-oxid, Króm-klorid, Kapormagolaj, Hidroxipropil-metil-cellulóz (kapszulahéj).

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

ZÖLD KÁVÉ KIVONAT

A zöld kávé kivonatának legismertebb hatóanyaga a polifenolok családjába tartozó klorogénsav, mely erős antioxidáns, képes lekötni a káros szabadgyököket. Jótékony hatással van a sejtekben lezajló szénhidrát- és zsíranyagcserére. Egyes kutatások szerint képes csökkenteni a zsírszövet mennyiségét, ezáltal beindítani a fogyást. A hagyományos kávébabbal ellentétben fogyasztása során nem emelkedik meg a vérnyomás, csak jótékony hatásai ismertek. 

KURKUMA

A kurkuma (más néven indiai sáfrány) jól ismert, több ezer éves, a világ legegészségesebb fűszernövényének is nevezik, a gyömbérfélék családjába tartozik. Fontos jellemzője, hogy zsírban oldódik. Antioxidáns, megköti a szervezetre káros szabadgyököket. Egyre több kutatás lát napvilágot arról, hogy a kurkuma képes segíteni az ízületek védelmét és az ízületek rugalmasságának megőrzését, stimulálni az emésztőnedvek termelését, pozitívan befolyásolni a májműködést. 

SZŐLŐMAG MIKROŐRLEMÉNY

A szőlőt évezredek óta nagy becsben tartják táplálkozási és gyógyászati szempontból egyaránt. A szőlőmagvak rendkívül gazdagok vitaminokban és egyéb mikroelemekben, illetve a világ egyik legerősebb antioxidánsának tartott OPC-ben (oligomerikus proanthocianidin). A klinikai vizsgálatok és a fogyasztói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szőlőmag fogyasztása hatékonynak bizonyul szinte minden területen, az érrendszeri problémáktól a bőr öregedésének lassításáig. A szőlőmag mikroőrlési eljárás a lehető legnagyobb fajlagos felületet biztosítja az emésztés során, és így a benne található polifenolok közel 100%-a képes felszívódni és hasznosulni.

HUMINSAV, FULVOSAV

Több, mint 80 ásványi anyagot, mikroelemet, nyomelemet tartalmazó ásványianyag-komplex. Segíthet a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában és az egyéb tápanyagok felvételében és hasznosulásában az emésztés során. A huminanyagok fogyasztása nagy segítségünkre van szervezetünk optimális működése szempontjából.

C-VITAMIN

Erős antioxidáns, sejtregeneráló hatása ismert. Szervezetünk nem termeli, így külsőleg szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén-termelésben és az immundendszer normál működésében. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energiatermelő folyamataiban. 

B3-VITAMIN

A B3-vitamin, vagyis niacin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, az elfogyasztott ételek tápanyagainak energiává történő alakításában játszik szerepet. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a nyálkahártyák és a bőr normál állapotának fenntartásához. A B3 vitamin rendszeres szedésével csökkenthetjük a fáradtság és a kifáradás érzését, hiszen fontos szerepet tölt be a sejten belüli mitokondriális folyamatok optimalizálásában

CINK

Minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen öszszetevő, minden sejtünkben jelen van. A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb öszszetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. A cink hozzájárul a normál szellemi és immunrendszeri működés, látás és a bőr normál állapotának fenntartásához. A cink fontos szerepet tölt be a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is.

KAPORMAG-OLAJ

Kiváló rostforrás, valamint magas kálium-tartalommal is bír, amely jótékony hatású a normál izom- és idegrendszeri működésre. Mindezek mellett nyugtató és emésztést elősegítő hatása is ismert. Egyes kutatások szerint csökkentheti a magas vérnyomást és jótékony hatású lehet a szívizom vérellátása szempontjából is. Használatával a puffadásos panaszokat gyorsan csökkenteni lehet. 

SZELÉN

Szervezetünkben a pajzsmirigyünk tartalmazza a legtöbb szelént. A szelénnek fontos szerepe van a pajzsmirigy normál működésében. Védi a sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

KRÓM

A króm egy, az emberi szervezet számára alapvető fontosságú nyomelem, amely befolyásolja a normál szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét. Kutatások szerint a sejtmembránon keresztül történő transzport folyamatok elősegítésével hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A kor előrehaladtával szervezetünkben való előfordulása csökken, így pótlása feltétlenül szükséges.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – DK5

D3- és K2-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő termék olívaolajjal töltött kettős vegán kapszulában

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

D3- és K2-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő termék olívaolajjal töltött kettős vegán kapszulában.

A DK 5 modern, vegán, növényi cellulóz, kettős kapszulás technológiával, folyékony formában biztosítja a hatékonyabb felszívódást. Ez a korszerű kapszula megelőzi a termékben található vitaminok idő előtti bomlását, a víz bejutásának megakadályozásával javítja a termék stabilitását. A D3 és K2 zsírban oldódó vitaminok hasznosulását szintén segíti, hogy a kapszulát szűz olívaolajjal töltöttük meg.

A D3- és K2 vitaminoknak fontos szerepe van az egészséges csontozat megőrzésében. Pozitív hatással lehet a szívre, az érrendszerre. Segíti az immunrendszer és izomzat megfelelő működését. A D- és K-vitamin együttes jelenléte javíthatja az inzulin anyagcseréjét, elősegíti a testsúly csökkenést.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Adagolás: Naponta 1 kapszulát szétrágás nélkül, bő folyadékkal lenyelni.

Tárolás: Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó. Gyermekektől távol tartandó.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet.

Összetevők: Szűz olívaolaj, kapszula héj (hidroxi-propil-metil-cellulóz), természetes sűrítőanyag (méhviasz fehér), K2-vitamin (transz-menakinon-7) olajos szuszpenzióban, növényi eredetű kolekalciferol olajos oldata, természetes színezőanyag (klorofillin-rézkomplexek).

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

D3-VITAMIN

A növényi eredetű kolekalciferol a D vitamin egyik formája, amit másként D3- vitaminnak is nevezünk. Elősegíti a kalcium felszívódását a bélben, és fenntartja a megfelelő kalcium- és foszfátkoncentrációt, hogy lehetővé tegye a csontok, fogak és izmok normális mineralizációját.  Hozzájárul a vér normál kálciumszintjének fenntartásához. Nagy szerepet játszik a sejtnövekedésben, a helyreállításban és az anyagcserében.

Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, kulcsszerepet játszik az elhízás csökkentésében és a megfelelő súly fenntartásában is. Helyreállítja a leptin étvágyhormon működését, ami teltségérzetet ad, és csökkenti az állandó nassolás hajlamát, ezáltal elősegíti a testsúly csökkenést.

K2-VITAMIN   

A DK5-ben található K2- vitamin egy ún. „organic synthesis” szabadalmaztatott eljárással előállított, legaktívabb természetben is megtalálható menakinon- 7-es változat, 99,7%-os tisztáságú, transz változat. Az „organic synthesis” eljárással tisztább és stabilabb eredményt kaphatunk mint a fermentációs eljárással előállított verzióknál.

A K2-vitamin olyan fehérjéket képes aktiválni, amelyek a kálcium helyes csontokba és fogakba való beépülését segítik. K2 hiányában a kálcium nem képes a csontokba beépülni, ellenben a lágyszöveteken és az erekben lerakódik. K2-vitamin fogyasztással csökkenhet a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás kialakulása.

A kettőskapszulában található szűz olívaolaj optimális környezetet biztosít a K2-vitamin felszívódásához.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – IMS8 raspberry

C-vitamint, fulvosavat, cordycepset, erdei mályvát, rhodiola roseát, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő italpor természetes édesítőszerrel.

OGYÉI szám: 27785/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

Egy természetes málna és mikroelem koktél, amely nemcsak ízének, hanem összetevőinek köszönhetően is a nap bármely időszakában jóleshet. Támogatja szervezetünk megfelelő vitamin-, ásványi anyag-, és nyomelem ellátását, erőnlétfokozó és növeli a koncentrációs készséget (illatos varjúháj). Praktikus tasakos kiszerelése lehetővé teszi, hogy könnyedén magunkkal vigyük és bárhol elfogyaszthassuk.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Adagolás: Naponta 1 adag (1 tasak) italport oldjon fel 200 ml (2 dl) vízben és fogyassza el 3 órán belül. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó

Figyelmeztetés: Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó! A termék édesítőszerrel készült. A termék színének, állagának változása a lejárati határidőn belül nem jelent minőségromlást.

Összetevők:

Összetevők: liofilizált málna gyümölcspor, maltodextrin GMO-mentes kukoricakeményítőből, L-aszkorbinsav, fulvosav, cordyceps sinensis (egész növény) kivonat, L-karnitin, L-arginin, illatos varjúháj (gyökér) kivonat, erdei mályva (levél) kivonat, L-lizin HCl, himalaja só, édesítőszer (szteviol glikozidok), nátrium szelenit, cink oxid, kálium jodid.

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

LIOFILIZÁLT MÁLNA POR

A rózsafélék családjába tartozó málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcs. Azonban nemcsak az íze finom, hanem szervezetünkre is pozitív hatása van. Magas az ásványianyag- és vitamintartalma (kalcium, kálium, magnézium és vas), antioxidáns, rostjai és pektintartalma segítik az emésztést. A liofilezés (fagyasztva szárítás) egyike a legkíméletesebb szárítási módoknak, mivel más, magasabb hőmérsékleten végzett vízelvonó módszerekhez képest az alacsony hőmérsékleten végzett „szublimáció” elvén alapuló vízelvonás a lehető legkevésbé károsítja a gyümölcsök sejtfalait, és így a legtöbb vitamin, ásványi- és nyomelem a szárított gyümölcsben marad, és hűtés nélkül sokáig tárolható biztonságosan.

C-VITAMIN

C-vitamin vagy tudományos nevén L-aszkorbinsav erős antioxidáns, sejtregeneráló hatásairól ismert. Szervezetünk nem képes önállóan előállítani, így táplálkozásunk során szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén termelésben és az immunrendszer normál működésében. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energiatermelő folyamataiban is.

FULVOSAV

Több, mint 80 ásványi anyagot, mikroelemet, nyomelemet tartalmazó ásványianyag-komplex. Segíthet a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában és az egyéb tápanyagok felvételében és hasznosulásában az emésztés során. A huminanyagok fogyasztása nagy segítségünkre van szervezetünk optimális működése szempontjából.

RHODIOLA ROSEA KIVONAT

Rhodiola vagy más néven illatos varjúháj egy régóta ismert és a népi gyógyászatban használt adaptogén növény, melynek immunerősítő hatást tulajdonítanak. Képes javítani a mentális és kognitív funkciókat, illetve növelni az agy és az izmok vérellátását. Egyes kutatások szerint javítja a teljesítőképességet. Adaptogénnek akkor nevezünk egy növényt vagy annak hatóanyagát, ha az képes növelni a szervezet fizikai, kémiai és szellemi terhelés által kiváltott stresszel szembeni alkalmazkodó képességet, illetve hosszú távon harmonizálja egyes belső elválasztású mirigyek (hormonok), valamint immunrendszerünk működését.

L-ARGININ

Az arginin egy aminosav, melyet szervezetünk természetes úton is képes előállítani, de fizikai vagy lelki eredetű stressz esetén – ami sokunk számára nem szokatlan – lelassul a termelődése. Szerepe van a fehérjeszintézisben, illetve egyes kutatások szerint erősíti az immun-, illetve idegrendszert is. A nitrogén-oxid termelés növelését befolyásoló tényezők kutatása során az arginin az egyik fókuszban lévő molekula. A szervezet által termelt arginin mennyisége az életkor előrehaladásával csökken, tehát pótolni kell külső forrásból. A nitrogén-oxidnak köszönhetően az érfalakban található simaizom szövetek rugalmassága könnyebben megőrizhető.

L-KARNITIN

Az L-karnitin egy aminosav, amelynek legismertebb funkciója a szervezet energiagazdálkodásához köthető. A testmozgás során véráramba jutó szabad zsírsavakat az izomsejtek energiatermelő központjának számító mitokondrium testekbe szállítja, ahol azok a terminális oxidációnak nevezett energianyerő folyamat során elégnek (zsírégetés). Ezzel mozgás közben energiával látják el szervezetünket, így megszabadulhatunk  az addig felhalmozott zsírraktárainktól.

ERDEI MÁLYVA

Erdei mályva (Malva sylvestris) vagy más néven papsajt az egyik legősibb haszonnövény. Az ókorban zöldségként használták. Fiatal leveleit a spenóthoz hasonlóan főzeléknek készítették el. A leveleket gyakran használták darázs- és skorpiócsípések borogatására. Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, vasat és kalciumot. Bioenergetikai mérések alapján immunerősítő hatása a Rhodioláéval vetekszik.

CORDYCEPS

Cordyceps sinensis vagy más néven kínai hernyógomba. A tradicionális kínai orvoslásban már régóta használt természetes adaptogén. A hagyományos orvoslás mellett egyre gyakrabban találkozhatunk vele például sportolóknak szánt kiegészítőkben is, mivel olyan hatást tulajdonítanak neki, melyek szerint képes megnövelni a sejtek oxigénellátottságát és vitalitását, ezáltal a szervezetünk energiaszintjét. Egyre több publikációban olvashatunk az adaptogén növények jótékony hatásairól. Adaptogénnek akkor nevezünk egy növényt vagy annak hatóanyagát, ha az képes növelni a szervezet fizikai, kémiai és szellemi terhelés által kiváltott stresszel szembeni alkalmazkodó képességét, illetve hosszú távon harmonizálja egyes belső elválasztású mirigyek (hormonok), valamint immunrendszerünk működését.

L-LIZIN

Az L-lizin egy olyan aminosav, amely néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez szükséges. Az esszenciális aminosavakat az emberi szervezet nem képes önállóan előállítani, ilyen a lizin is, az emberi szervezet számára alapvetően szükséges 9 esszenciális aminosav egyike. A szakirodalom szerint a csontok fejlődéséhez, szövetek regenerálódásához elengedhetetlen, illetve létfontosságú ellenanyagok, hormonok és enzimek képződéséhez is szükség van rá a szervezetben. Az izomfehérjék képződését is elősegíti. Általános immunerősítő hatását a C-vitaminnal együttesen még fokozottabban képes kifejteni.

CINK

Minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen összetevő, minden sejtünkben jelen van. A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. A cink hozzájárul a normál szellemi és immunrendszeri működés, látás és a bőr normál állapotának fenntartásához. A cink fontos szerepet tölt be a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is.

JÓD

A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges mikroelem. Nélküle anyagcsere-funkcióink és szinte minden testi és szellemi funkciónk elégtelenül működne. A jódhiány főleg azoknál az embereknél keletkezhet, akiknek a táplálkozása nem tartalmaz jódot, így ezeknek az embereknek szükséges pl. a jódozott só fogyasztása. A belső elválasztású mirigyrendszer szabályozásában alapvető fontosságú elem.

SZELÉN

Szervezetünkben a pajzsmirigyünk tartalmazza a legtöbb szelént. A szelénnek fontos szerepe van a pajzsmirigy normál működésében. Védi a sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

IMS8 Pineapple and sea buckthorn

C-vitamint, fulvosavat, cordycepset, erdei mályvát, rhodiola roseát, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő italpor természetes édesítőszerrel.

Notifikációs szám: 27784/2021

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

Egy természetes ananász, homoktövis és mikroelem koktél, amely nemcsak ízének, hanem összetevőinek köszönhetően is a nap bármely időszakában jóleshet, mivel számos előnyős hatása mellett nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Támogatja szervezetünk megfelelő vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem-ellátását, erőnlétfokozó és növeli a koncentrációs készséget (illatos varjúháj). Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez (cink, szelén). Támogatja a haj, köröm, bőr megfelelő állapotfenntartását (cink, szelén, jód). Praktikus tasakos kiszerelése lehetővé teszi, hogy könnyedén magunkkal vigyük és bárhol elfogyaszthassuk.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: 1 adag (1 tasák/4,25g) feloldva 200 ml vízben.

Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet.

Allergén információ: A termék glutént, kén-dioxidot, illetve tejből, rákfélékből, halból és szójababból készülő alapanyagokat tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készül.

Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőszekrényben tárolandó! Gyermekektől elzárva tartandó! A termék színének, állagának enyhe változása a lejárati időn belül nem jelent minőségromlást.

Összetevők: liofilizált ananász gyümölcspor, liofilizált homoktövis gyümölcspor, L-aszkorbinsav, maltodextrin GMO-mentes kukoricakeményítőből, fulvosav, cordyceps sinensis (egész növény) kivonat, L-karnitin, L-arginin, erdei mályva (levél) kivonat, illatos varjúháj (gyökér) kivonat, L-lizin HCl, himalaja só, édesítőszer (szteviol glikozidok), nátrium szelenit, cink oxid, kálium jodid.

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

ANANÁSZ

Az ananász gazdag C-vitaminban, mangánban és bromelainban is – egy olyan enzimben, amely segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, hozzájárul a normál immunrendszer működéséhez, illetve segít fenntartani a szervezet természetes védekezési mechanizmusát. Rost- és víztartalma miatt segít megelőzni a székrekedést, támogatja az emésztőrendszer egészséges és rendszeres működését, ezenkívül alacsony kalóriatartalma miatt zsírégető hatású. Az ananász gyulladáscsökkentő, emésztést segítő, immunerősítő, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

HOMOKTÖVIS

A homoktövis régóta tradicionálisan felhasznált ér[1]tékes növény, mely képes erősíteni az immunrend[1]szert, erős antioxidáns hatása van. A homoktövis a természetben előforduló egyik legjelentősebb C-vi – tamin, mikroelem és ásványianyag forrás. A homok – tövis magjából kivont olaj a bőrfelületen gyulladás – csökkentő hatással bír. Bőrfeszesítő, bőrregeneráló, és bőrszépítő hatása van. Erősíti a bőr kötőszövetét, képes csökkenteni a narancsbőr kialakulását. Há – mosító és gyulladáscsökkentő hatásai is ismertek.

C-VITAMIN

C-vitamin vagy tudományos nevén L-aszkorbinsav erős antioxidáns, sejtregeneráló hatásairól ismert. Szervezetünk nem képes önállóan előállítani, így táplálkozásunk során szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén termelésben és az immunrendszer normál működésében. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energiatermelő folyamataiban is.

FULVOSAV

Több, mint 80 ásványi anyagot, mikroelemet, nyomelemet tartalmazó ásványianyag-komplex. Segíthet a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában és az egyéb tápanyagok felvételében és hasznosulásában az emésztés során. A huminanyagok fogyasztása nagy segítségünkre van szervezetünk optimális működése szempontjából.

RHODIOLA ROSEA KIVONAT

Rhodiola vagy más néven illatos varjúháj egy régóta ismert és a népi gyógyászatban használt adaptogén növény, melynek immunerősítő hatást tulajdonítanak. Képes javítani a mentális és kognitív funkciókat, illetve növelni az agy és az izmok vérellátását. Egyes kutatások szerint javítja a teljesítőképességet. Adaptogénnek akkor nevezünk egy növényt vagy annak hatóanyagát, ha az képes növelni a szervezet fizikai, kémiai és szellemi terhelés által kiváltott stresszel szembeni alkalmazkodó képességet, illetve hosszú távon harmonizálja egyes belső elválasztású mirigyek (hormonok), valamint immunrendszerünk működését.

L-ARGININ

Az arginin egy aminosav, melyet szervezetünk természetes úton is képes előállítani, de fizikai vagy lelki eredetű stressz esetén – ami sokunk számára nem szokatlan – lelassul a termelődése. Szerepe van a fehérjeszintézisben, illetve egyes kutatások szerint erősíti az immun-, illetve idegrendszert is. A nitrogén-oxid termelés növelését befolyásoló tényezők kutatása során az arginin az egyik fókuszban lévő molekula. A szervezet által termelt arginin mennyisége az életkor előrehaladásával csökken, tehát pótolni kell külső forrásból. A nitrogén-oxidnak köszönhetően az érfalakban található simaizom szövetek rugalmassága könnyebben megőrizhető.

L-KARNITIN

Az L-karnitin egy aminosav, amelynek legismertebb funkciója a szervezet energiagazdálkodásához köthető. A testmozgás során véráramba jutó szabad zsírsavakat az izomsejtek energiatermelő központjának számító mitokondrium testekbe szállítja, ahol azok a terminális oxidációnak nevezett energianyerő folyamat során elégnek (zsírégetés). Ezzel mozgás közben energiával látják el szervezetünket, így megszabadulhatunk  az addig felhalmozott zsírraktárainktól.

ERDEI MÁLYVA

Erdei mályva (Malva sylvestris) vagy más néven papsajt az egyik legősibb haszonnövény. Az ókorban zöldségként használták. Fiatal leveleit a spenóthoz hasonlóan főzeléknek készítették el. A leveleket gyakran használták darázs- és skorpiócsípések borogatására. Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, vasat és kalciumot. Bioenergetikai mérések alapján immunerősítő hatása a Rhodioláéval vetekszik.

CORDYCEPS

Cordyceps sinensis vagy más néven kínai hernyógomba. A tradicionális kínai orvoslásban már régóta használt természetes adaptogén. A hagyományos orvoslás mellett egyre gyakrabban találkozhatunk vele például sportolóknak szánt kiegészítőkben is, mivel olyan hatást tulajdonítanak neki, melyek szerint képes megnövelni a sejtek oxigénellátottságát és vitalitását, ezáltal a szervezetünk energiaszintjét. Egyre több publikációban olvashatunk az adaptogén növények jótékony hatásairól. Adaptogénnek akkor nevezünk egy növényt vagy annak hatóanyagát, ha az képes növelni a szervezet fizikai, kémiai és szellemi terhelés által kiváltott stresszel szembeni alkalmazkodó képességét, illetve hosszú távon harmonizálja egyes belső elválasztású mirigyek (hormonok), valamint immunrendszerünk működését.

L-LIZIN

Az L-lizin egy olyan aminosav, amely néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez szükséges. Az esszenciális aminosavakat az emberi szervezet nem képes önállóan előállítani, ilyen a lizin is, az emberi szervezet számára alapvetően szükséges 9 esszenciális aminosav egyike. A szakirodalom szerint a csontok fejlődéséhez, szövetek regenerálódásához elengedhetetlen, illetve létfontosságú ellenanyagok, hormonok és enzimek képződéséhez is szükség van rá a szervezetben. Az izomfehérjék képződését is elősegíti. Általános immunerősítő hatását a C-vitaminnal együttesen még fokozottabban képes kifejteni.

CINK

Minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen összetevő, minden sejtünkben jelen van. A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása, illetve a szénhidrát-anyagcsere és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. A cink hozzájárul a normál szellemi és immunrendszeri működés, látás és a bőr normál állapotának fenntartásához. A cink fontos szerepet tölt be a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is.

JÓD

A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges mikroelem. Nélküle anyagcsere-funkcióink és szinte minden testi és szellemi funkciónk elégtelenül működne. A jódhiány főleg azoknál az embereknél keletkezhet, akiknek a táplálkozása nem tartalmaz jódot, így ezeknek az embereknek szükséges pl. a jódozott só fogyasztása. A belső elválasztású mirigyrendszer szabályozásában alapvető fontosságú elem.

SZELÉN

Szervezetünkben a pajzsmirigyünk tartalmazza a legtöbb szelént. A szelénnek fontos szerepe van a pajzsmirigy normál működésében. Védi a sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – HMAX8

Magnéziumot, páfrányfenyőt (ginkgo), zöld algát (chlorella), alfa liponsavat és mikroalgát (astaxanthin) tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény vegán kapszulában.

OGYÉI szám: 28402/2022

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

A HMAX8 természetes összetevőinek köszönhetően szervezetünk még ellenállóbbá, terhelhetőbbé válik, és segítségével még a sportban is eredményesebbek lehetünk. A magnézium részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, ezáltal hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A sportoláshoz nélkülözhetetlen normál izomműködés kialakításában is fontos szerepe van. Termékünk fogyasztását az aktív szellemi és fizikai terhelés idején különösen ajánljuk.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Ajánlott napi adag: 1 kapszula az étkezés előtt.

Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! Gyermekektől elzárva tartandó!
Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet.

Figyelmeztetés: Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós anyáknak, illetve a vérnyomás csökkentőt és vérhígító készítményt szedőknek nem javasolt.

Összetevők: Magnézium-citrát, kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz), Ginkgo biloba levél kivonat, Magnézium-biszglicinát-kelát, Chlorella Pyrenoidosa por, Nátrium-hidrogénkarbonát, Alfa-liponsav, Haematococcus pluvialis por.

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

MAGNÉZIUM

A magnézium megtalálható minden sejtünkben, így anyagcserénk minden folyamatában szerepet kap, pótlása ezért elengedhetetlen. Az egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, a stressz, továbbá egyes élethelyzetek magnéziumhiányos állapotot eredményezhetnek. Napi szükséges magnézium-mennyiségünk pótlásával elősegíthetjük a megfelelő izommunkát, illetve sportteljesítményt, megelőzhetjük az izomgörcsöket, fokozhatjuk az izomzat regenerációját, támogathatjuk az immunilletve szív- és érrendszerek normál működését. Jelentős továbbá a stressz elleni hatása, támogatja a jobb alvást és tisztább gondolkodást.

GINKGO BILOBA

Ginkgo vagy más néven páfrányfenyő Földünk egyik legérdekesebb fája, akár 1000 évig is elélhet. Leveléből kinyert kivonatokat már többezer éve használja a tradicionális kínai orvoslás. Mára már bizonyított, hogy a ginkgo biloba segítségével hatékonyan kezelhető az Alzheimer-kór, a glaukóma és az életkorral járó kognitív hanyatlás is – állítják a Michigan Egyetem kutatói. A ginkgo biloba legismertebb tulajdonsága, hogy javítja a memóriát, de arra is használják, hogy növelje a vér áramlását az egész szervezetben.

CHLORELLA PYRENOIDOSA ALGA POR

A chlorella alga por rendkívül hasznos és tápanyagokban gazdag összetevő. Többek között fehérjében, vitaminokban, enzimekben, ásványi anyagokban, növényi rostban, klorofillban és karotinoidokban dús egysejtű növény. Klorofilltartalma miatt magas B-, C-, E-vitamin, továbbá foszfor, kálium, magnézium, kalcium és további nyomelemforrás (pl. vas, mangán, réz, cink, kobalt). Egyes kutatások szerint erősítheti az immunrendszert, serkentheti a fehérés vörösvérsejtek termelését is (utóbbi miatt segíti a szervezet jobb oxigén-ellátottságát). Képes segíteni szervezetünk nehézfémektől való méregtelenítését is, a benne található számtalan jótékony hatóanyag miatt pedig antioxidáns jelleggel is bír.

NÁTRIUM-HIDROGÉNKARBONÁT

A nátrium-hidrogénkarbonát egy vízben oldódó só, amely erősen lúgos kémhatású, így reakcióba lép a gyomorsavval, amely során nátrium-klorid, víz és szén-dioxid képződik. Semlegesíti a savakat, segít a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlyát fenntartani. Emésztőrendszeri kihívásokban segítség, valamint a kedélyállapotra is jó hatással lehet.

ALFA-LIPONSAV (ALFA ZSÍRSAV)

Az Alfa-liponsav (alfa zsírsav) egy nem esszenciális tápanyag, vagyis kis mennyiségben a szervezetünk is képes előállítani, sajnos nem elegendő mértékben ahhoz, hogy jótékony hatásai érvényesülhessenek, így pótlása feltétlen szükséges. Erőteljes antioxidáns, azaz képes megkötni, semlegesíteni a szervezetben előforduló káros szabadgyököket, elősegíti a sejtregenerálódást. Segítheti a B-vitaminokat, hogy a szénhidrát-, fehérje-, zsíranyagcserére kifejtsék hatásukat.

ASTAXANTHIN

Az egyik legerősebb antioxidánsként számontartott, a természetben előforduló, vörös színű karotinoid vegyület. Az E-, C-vitaminnál, valamint a Q10-koenzimnél is erősebb antioxidánsként ismert, képes lekötni szervezetünkben a sejtlégzés során felszabaduló káros szabadgyököket, ezzel segítve a sejtek regenerálódását. Képes a sejtek kettős lipid membránján belül és kívül egyaránt megtapadni, ezzel még nagyobb védelmet nyújtva a sejteknek.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Rendelje meg most!

HLBS – LXR7

Az LXR7 egy valódi életelixír, a természetben előforduló gyógynövények erejével. Kendermag, máriatövis és szója kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő italsűrítmény huminsavval, fulvosavval.

Notifikációs szám: 29693/2022

A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.

A termék különlegessége, hogy hatóanyagai a csíra megjelenése előtti időpontban kerültek kivonásra a növényi sejtekből, így a bennük található természetes vitaminok, nyomelemek, enzimek, őssejtek, polifenolok, lipoproteinek aktív formáját tartalmazza a belőlük nyert kivonat. Az egyedülálló kivonási eljárásunknak köszönhetően a hatóanyagok rendkívül stabilak. Az LXR7-ben található kelátkötések miatt jelentős annak méregtelenítő hatása. Igazi „superfood”, hiszen a termék aktív hatóanyagai egyedülállóan magas koncentrátumúak, helyreállítják a szervezet homeosztázisát, kitűnő prebioticum, így a bélflórával synbioticus hatást válthat ki. Az LXR7 aktivizálja az immunrendszert és javítja a sejtek közötti információátadást is.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!

Javasolt napi adag: 10-30 ml, étkezés előtt, bő folyadékban feloldva. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Fogyasztás előtt alaposan felrázandó!

Tárolás: Hűvös, száraz, fénytől védett helyen.

Figyelem: A termék alkoholt tartalmaz! Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Autóvezetést és veszélyes munkavégzést hátrányosan befolyásolhatja! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Összetevők: Rostkendermag, Máriatövismag, Szójabab, Víz, Etanol (96%), Citromlé (100%), Fulvosav, Huminsav.

ÖSSZETEVŐKRŐL BŐVEBBEN

SZÓJA GENISTEIN

A mi eljárásunkkal készült kivonat 0,5 literében annyi hatóanyag van, mint a más ismert eljárásokkal előállított készítmények 40-50 literében. Jelentős különbség, hogy bizonyítottan stabil és teljesen alkalmas az emberi fogyasztásra. Az őssejtek és az őssejtaktivizáló enzimek is magas számban vannak jelen, együtt az összes más növényből kinyert hasznos összetevővel, pl. enzimekkel, flavonoidokkal, izoflavonoidokkal, huminsavval, nyomelemekkel, polyfenolokkal, vitaminokkal, lipoproteinekkel és számtalan más anyaggal és ráadásul mindegyiküknek az aktív formájával. Ezek komplex hatást gyakorolnak a szervezetre.

KANNABINOID / ROSTKENDER

Egyre szélesebb körben elérhetők a különböző kannabinoidok, amelyekhez ipari kenderből kivont, különböző hígítású CBD olajokban juthatunk hozzá. A mi kivonatunk a rostkender magjából készül, ezért nem tartalmazza a pszichoaktív THC-t, amely főleg a kendernövény levelében, szárában és virágzatában található, ezért egész Európában, így Magyarországon is legális étrendkiegészítő.

MÁRIATÖVIS

A világ egyik legerősebb méregtelenítője, támogatja a máj létfontosságú funkcióit. Erős antioxidáns és gombaöl. Az egész szervezetben képes kifejteni jótékony, egészségmegőrző hatásait. Fogyasztásával enyhíthetők a zsírmáj, a májgyulladás, a májzsugor által okozott tünetek és fájdalmak is. 2013-ban Magyarországon „Az év gyógynövényének” választották meg. Legfontosabb hatóanyaga a szilimarin, amely három flavonoid keveréke. Egyéb keserűanyagokat, illóolaat és E-vitamint is tartalmaz. Védi a májat a mérgektől: egyrészt serkenti a mérgek lebontását, másrészt aktivizálja a májsejtek (hepatocyták) gyógyító mechanizmusait, és az új májsejtek képződését. A hepatocyták sejtmembránját átjárhatatlanná teszi a mérgekkel (pl. alkohollal, nikotinnal és egyéb a szervezetbe jutó adalékanyagokkal) szemben. Serkenti az epetermelést, így segíti a zsírok lebontását is.

HUMINSAV, FULVOSAV

Belső szervi jótékony hatásaik: káros szabadgyökfogó, magas antioxidáns tartalom, helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, szerves ásványianyag-komplex (több, mint 80 ásványi anyagot, mikroelemet, nyomelemet tartalmaz), áthatol a sejtfalon, így segíti a tápanyagfelvételt. Sejtszintű méregtelenítő, szervetlen anyagokat képes szervessé alakítani, majd azokat sejtszinten szervezetünkbe juttatni. Képes megnövelni egyes hatóanyagok aktivitását (pl. Q10, flavonoidok, polifenolok).
A huminanyagok elengedhetetlenek szervezetünk optimális működése szempontjából.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? – Hívjon bizalommal!